Известие

Collapse
No announcement yet.

Горна помпа* на съединител проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Горна помпа* на съединител проблем

Здравейте, колеги,
    156 1.8ts 140кс, 2001.
    Преди няколко месеца смених горна (при педала) помпа на съединител и когато днес карах в трафик усетих, че когато натисна педала няколко пъти - започва сякаш да задира (все едно губи всякакво смазване цилиндъра на помпата).

Случва се само ако натисна педала няколко пъти през интервал по-малък от 2 секунди и се усеща в края на хода му.

Ако не карам в трафик и оставям повече време между сменяне на скорости, този проблем го няма.
    обезвъздушаване? нова спирачна течност? Може би изобщо не е от горната помпа?

Благодаря

Обикновено като издаде багажа горната помпа, след време и долната започва. Аз като теб смених едната и след 7,8 месеца смених и долната.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
      Обикновено като издаде багажа горната помпа, след време и долната започва. Аз като теб смених едната и след 7,8 месеца смених и долната.
      Трудно ми е да повярвам че е от долната защото се усеща сякаш директно от педала, все едно работи на сухо, иначе не го изключвам като възможност, Благодаря

Comment

Погледни при педала какво е положението, да не би гумената втулка да е износена, или е паднал шплента.
        Ако всичко е наред, пробвай обезвъздушаване.
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Чак пък да работи на сухо. Горната ти помпа, ако има въздух, няма да ти дере. А просто педала ще е по-мек. И постепенно ще бута все по малко долната помпа. Усещането ще е, че натискаш, педала е мек, потъва до долу, но въпреки това съединителя не отделя достатъчно. И по ниските предавки влизат трудно.
          Това ти го казвам, щото го ядох тоя, като я сменях същата помпа. И се видях в чудо. Не можех да обезвъздуша от грешен монтаж.
          Има един маркуч-тръба, който влиза в долната помпа. И го бях поставил грешно. Да минава над долната помпа. Изглежда си на мястото, ама не е. Трябва да мине под нея. Малко с напън я прескача. И тогава си е на мястото. Разликата в двата случая, е че когато заобикаля над нея, единия ъгъл на трабичката се явява най-висока точка на системата. Там остава въздух и няма как да се обезвъздуши.

Но като те слушам по обясненията твоя проблем е друг. Съединителя ти отделя. Предавките влизат.
          И усещането е на стъргане. Не да е мек.
          Разгледай дали е поставена правилно помпата. Правилно ли е застанала на педала отзад. Имаше някакво като ябълка, където си имаше място.
          Не пречи и тръбата да погледнеш. Можеш да пробваш да обезвъздушиш. Обезвъздушава се от долната помпа. Има пробка на нея.
          Last edited by 52outs; d.m.y г., 00:17.

Comment

Ако преди смяната не го е имало, значи е от монтажа. Наври се отдолу и виж! Оначе ако усещаш педала по-твърд- разложило се е маркучето между помпата, това дето натискаш с педала и работният цилиндър, дето неправилно му казват "долна помпа".
            Някаква простотия ще е!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Здравейте, ако мога да използвам темата за подобен проблем и при мен?
              Колата ми е 147ца фейс 1.9 jtdm 150hp , сменил съм съединител и малко преди него долна помпа(не е лагер помпа) . Та само горната не е сменяна и почти постоянно ми прави въртели. Педала ми е като разцентрован, твърд и при потегляне на 1ва или задна тресе. 2ра 3та и т.н. си сменя перфектно(гладко) но как да го обясня, при по продължително като че ли отпускане на педала, както и си е при потегляне.. Не е Ок. Търся мнение възможно ли е да е от горната помпа и ако да ще я сменя, но ако е друго , какво може да е то? Благодаря ви!

Comment

Маховик

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                  Маховик
                  Забравих да спомена, че не го прави в 100%от времето. Различно и при студено и топло време, даже и при това как карам. Ако карам по-агресивничко педала ми омеква и включва перфектно. А ако карам на 1ва тръгни спри в трафик се втвърдява и е ужасно. Не мисля, че е маховик.

Comment

Първоначално публикувано от Bobie_turbo Покажи съобщение
                    Забравих да спомена, че не го прави в 100%от времето. Различно и при студено и топло време, даже и при това как карам. Ако карам по-агресивничко педала ми омеква и включва перфектно. А ако карам на 1ва тръгни спри в трафик се втвърдява и е ужасно. Не мисля, че е маховик.
                    Да. Възможно е да е горна помпа. Съвета ми е да я смениш, преди да почнеш да куцаш и да ставаш сутрин с болки в левия крак. Не, не се базикам.
                    Ако не се оправи, тогава минавай към сваляне на кутия. Ама по принцип тея втрисания може да са от доста неща.

Comment

Точно от маркуча е. И не е "долна помпа", защото тоя елемент не помпа нищо, а работен цилиндър.
                      Маркуча се разлага с течение на времето и се отлюспват парченца от него. Тия, които се откъсват се отлагат по системата или просто помътнява течността от тях. Лоши са тия, които само са се отлепили и действат като клапани.
                      Педалът не е ли мек и да пружинира, каквото и да сменяваш си е все тая.
                      Другият проблем е, че тоя маркуч не се разлага изведнъж, а в течение на времето и няма рязка граница.
                      Успех!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Сменял съм и цялата спирачна течност. Общо взето от цялата система само серво, абс и Горна помпа не са пипани. Но сервото и абс а ми работят. Добре ще я сменя.

Comment

Working...
                        X